Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på örtknäcke. Kavla in sesam- och vallmofrön i degen så fastnar de lättare.
Servera gärna med krukost med dillfrön.
Sätt ugnen på 200°.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda i kummin, socker, salt, ost, rågmjöl, vetemjöl och de hackade örterna och arbeta till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del tunt, ca 50 x 10 cm. Picka tätt med gaffel. Strö över sesam- och vallmofrön och kavla in dem. Pensla på olja och strö över flingsalt.
Sporra eller skär degen i bitar, ca 3 cm breda, och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler.