När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
600 gfläskkarré
250 gsidfläsk- rimmat
1 mskolivolja
1 tsksalt
2 krmsvartpeppar- nymald
Marinad
1citron
2vitlöksklyftor
0,5 krukatimjan
0,5 krukarosmarin
3 mskolivolja
Gör så här
Skär karrén i ca 3 x 3 cm stora kuber. Skär sidfläsket i skivor och sedan i tjocka strimlor. Varva kött och fläsk på grillspett. Pensla med och krydda med salt och peppar. Grilla runt om på indirekt värme ca 8 min.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta gula skalet på rivjärn och pressa ut 2 msk saft. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Rör ihop citronskal, citronsaft, örter och olja.
Blanda spetten med oljan. Servera med grynsallad och aioli.
Praktiska råd och tips om grilltider, förkokning och lämpliga kombinationer av kryddor från Allt om Mats erfarna provkök är en garanti för en lyckad sommarkväll. Läs mer och köp här.
Tips med rimmat sidfläsk
Det rimmade sidfläsket är ett måste i sommarskafferiet. Det är som en god krydda och passar att steka och strö över sallader och soppor.