Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg säsongens grönsaker och bönor på burk och spara till mörka höstkvällar! Oljan i lagen kan bli grumlig när burken har stått kallt ett tag, men den klarnar efter en stund i rumstemperatur.
Skär bönorna i 5 cm långa bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
Koka upp vinäger, vatten och salt. Lägg i bönor och lök och låt koka ca 3 min. Dra kastrullen från värmen och låt stå ca 2 min. Häll av lagen och spara den.
Kärna ur och strimla chilin. Skala och halvera vitlöken.
Varva bönor och lök med chili, vitlök och örterna i en stor, väl rengjord glasburk. Häll på vinägerlagen blandad med oliv- eller rapsolja och sätt på ett lock. Förvara bönorna i kylen.