Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto

Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto är en matig sallad med massor av härliga sommarsmaker. Dessutom är den perfekt att göra till många.

Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto
Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto
Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 500 gsparris- grön
  • 800 gvattenmelon
  • 1 knipparädisor
  • 150 gsalladsskott- blandade
  • 300 gfetaost

Dillpesto

  • 75 gparmesan
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 dldill- grovt hackad
  • 1,5 dlolivolja
  • 1,5 mskpinjenötter
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • örter- t ex timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba färskpotatisen. Skär eventuella stora potatisar på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills potatisen är gyllene. Ta ut och låt svalna.

  2. Ansa sparrisen och grilla den runt om ca 5 min. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar.

  3. Dillpesto: Grovriv osten. Skala vitlöken. Mixa ost, vitlök, dill, olja och nötter med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg alla ingredienser på ett fat. Smula över fetaosten och ringa över dillpeston. Vänd runt alltsammans och garnera med örter.

Vad tyckte du om receptet?