Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Örtig sommarsallad med rostad potatis, sparris och dillpesto är en matig sallad med massor av härliga sommarsmaker. Dessutom är den perfekt att göra till många.
Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba färskpotatisen. Skär eventuella stora potatisar på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20–25 min, tills potatisen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
Ansa sparrisen och grilla den runt om ca 5 min. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skala och skiva löken.
Dillpesto: Grovriv osten. Skala vitlöken. Mixa ost, vitlök, dill, olja och nötter med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
Lägg alla ingredienser på ett fat. Smula över fetaosten och ringla över dillpeston. Vänd runt alltsammans och garnera med örter.