Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtig Janssons frestelse

Örttäcket ger den smakrika klassikern en ny dimension. Janssons frestelse blir jättegod med örter.

Örtig Janssons frestelse
Örtig Janssons frestelse
Örtig Janssons frestelse
Foto: Ulrika Pousette

Janssons frestelse

  • 1lök- liten gul
  • 1 msksmör
  • 800 gpotatis
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 3 dlvispgrädde

Örtströbröd

  • 4bröd- (ca 120 g) mörkt, fryst, i skivor
  • 2persilja- kvistar
  • 2dillkvistar
  • 2dragon- färska kvistar
  • 25 gsmör- kallt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Låt svalna. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och avrunna ansjovisfiléer i en ugnssäker form. Häll över ansjovisspad och grädde.

  3. Skär det frysta brödet i mindre bitar. Lägg det i en matberedare tillsammans med bladen av örterna och mixa till ett fint ströbröd.

  4. Strö örtströbrödet över frestelsen och hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills potatisen känns mjuk. Täck ev med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.

Vad tyckte du om receptet?