Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtgriljerade morötter

Örtgriljerade morötter får en frasig yta av ströbrödet. Förbered fram till att morötterna ska in i ugnen, och griljera sedan strax före servering.

Örtgriljerade morötter
Örtgriljerade morötter
Örtgriljerade morötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gmorötter
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlströbröd
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskdragon- hackad
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna och halvera dem på längden. Lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt.

  2. Skala och finhacka vitlöken och lägg i en mixer tillsammans med ströbröd och örter. Mixa till ett grönt, fint ströbröd.

  3. Salta morötterna och strö över ströbrödet. Hyvla över tunna ­skivor av smöret.

  4. Ugnsbaka morötterna mitt i ugnen tills de fått en fin gratinerad yta, 10–15 min. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?