Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtgriljerad påskskinka

Recept på påskskinka med god örtgriljering.

Örtgriljerad påskskinkaÖrtgriljerad påskskinkaÖrtgriljerad påskskinka
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,5 kgskinka- kokt, rimmad

Griljering

  • 2 mskdijonsenap
  • 1äggula
  • 1 mskströbröd
  • 0,75 dlgröna örter- hackade, t ex basilika och persilja

Gör så här

  1. Koka skinkan enligt beskrivningen på förpackningen. Ta bort svål och fett medan skinkan är varm.

  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.

  3. Blanda senap och äggula. Mixa ströbröd och örter till ett grönt strössel.

  4. Pensla skinkan med senapsblandningen. Strö över det gröna strösslet. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?