Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Läs också: Enkel kycklinggryta med curry
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på örtgratinerad lax med en lättlagad sås som går snabbt att göra. Det här är perfekt som en lite lyxigare rätt mitt i vardagen.
Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Örttäcke: Lägg dill, dragon, timjan, persilja och panko i en mixer och mixa tills det blir smuligt. Klicka ner smöret och mixa ihop till en smet. Krydda med salt och peppar. Bred örttäcket över laxen och ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min.
Bulgursallad: Koka bulgurn till salladen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Skala och skiva polkabetorna tunt, gärna på mandolin. Blanda bulgurn med lök, zucchini, polkabetor och spenat. Häll över olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Strö över rostade hasselnötter.
Sås: Vispa ihop crème fraiche, grädde och hummerfond i en kastrull och koka upp. Krydda med salt och peppar och blanda i dill.
Servera laxen med bulgursallad och sås.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Läs också: Enkel kycklinggryta med curry