Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk ”julskinka”, här lagad på kålrot. Gratinerad kålrot är riktigt 70-talsretro. Här har rätten fått en modern twist med ett täcke av panko och färska örter.
Skala kålrötterna, lägg dem i en gryta med vatten, salt och rosmarin. Koka försiktigt under lock ca 1 timme, tills kålrötterna är mjuka med ett litet tuggmotstånd i mitten. Ta upp och låt svalna.
Sätt ugnen på 275° och övervärme. Halvera kålrötterna och lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form med snittytan ner. Bred på majonnäsen.
Blanda panko och örter och strö det över kålrötterna. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna innan de skärs i skivor. Serveras ljumna eller kalla.
Foto: Helén Pe
Örtgratinerad kålrot