Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtfyllda kycklingfiléer med ris

Så lätt och så supergott! Sätt guldkant på vardagen med den här enkla middagsrätten.

Örtfyllda kycklingfiléer med risÖrtfyllda kycklingfiléer med risÖrtfyllda kycklingfiléer med ris
Eva Hildén Smith.

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- à 150 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 krukatimjan
  • 1 msksmör
  • 100 gvitlöksost
  • 8 skivorost- lagrad
  • 8 skivorrökt skinka
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1hönsbuljongtärning

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Skär en fick i varje filé och fyll dem med örter, spara lite till garnering. Bryn kycklingbitarna i smör i ca 3 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form. 

  2. Klicka hälften av vitlöksosten på kycklingen och lägg på ost och skinka.  

  3. Koka upp grädde och mjölk i stekpannan. Smula i buljongtärningarna och rör i resten av vitlöksosten. Häll såsen över kycklingen.

  4. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är genomstekt. Strö över de sparade örterna. Servera med ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Grillad kyckling - godaste receptet 

Recept från Mitt kök