Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtfylld majskyckling med aprikossås

Sangogroddar som ibland kallas rädisgroddar dekorerar kycklingen. De kan ofta köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Groddarna påminner i smak om rädisor och är ganska starka.

Örtfylld majskyckling med aprikossås
Örtfylld majskyckling med aprikossås
Örtfylld majskyckling med aprikossås
Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4majskycklingbröst
  • 1 dlörter- finhackade, (t ex basilika, timjan, rosmarin)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Aprikossås

  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 6aprikoser
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Grönsaker

  • 500 gpotatis- smått & gott
  • 250 gharicots verts- färska
  • 1 knipparädisor

Gör så här

  1. Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Skär ett litet snitt längs varje filé så att det bildas en liten ficka. Fyll fickan med örter och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.

  2. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i stekpannan. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila under folie.

  3. Aprikossås: Blanda vin, vatten och grädde i en kastrull. Smula ner hönsbuljongtärningen och lägg i aprikoser. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Lyft upp 2 aprikoser och mixa ner resten till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Tärna de sparade aprikoserna.

  4. Grönsaker: Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten, lägg ner haricots verts när ca 2 minuter återstår av koktiden och rädisor när det återstår 1 minut. Häll av vattnet.

  5. Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar.

Vad tyckte du om receptet?