Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sangogroddar som ibland kallas rädisgroddar dekorerar kycklingen. De kan ofta köpas i välsorterade livsmedelsbutiker. Groddarna påminner i smak om rädisor och är ganska starka.
Kyckling: Sätt ugnen på 200°. Skär ett litet snitt längs varje filé så att det bildas en liten ficka. Fyll fickan med örter och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i stekpannan. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°. Låt vila under folie.
Aprikossås: Blanda vin, vatten och grädde i en kastrull. Smula ner hönsbuljongtärningen och lägg i aprikoser. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Lyft upp 2 aprikoser och mixa ner resten till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Tärna de sparade aprikoserna.
Grönsaker: Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten, lägg ner haricots verts när ca 2 minuter återstår av koktiden och rädisor när det återstår 1 minut. Häll av vattnet.
Servera potatisen med kycklingfiléer, aprikossås och garnera med aprikostärningar och sangogroddar.