Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fylld fläskfilé är härlig festmat som kan serveras såväl varm som ljummen eller kall på ett buffébord.
Putsa bort hinnor på filén. Snitta en skåra i mitten längs med filén, men inte ända igenom.
Skär ut åt sidorna, så att filén blir plattare. Salta och peppra.
Lägg blad av basilika, persilja, timjan och soltorkade tomater i en mixerskål. Mixa med zestat citronskal till en finfördelad blandning. Bred ut fyllningen över köttet.
Rulla samman filén så att den blir hel igen och fäst med tandpetare eller köttstickor.
Bryn filén i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i nedre delen av ugnen i 175 grader tills köttets kärntemperatur är 65 grader. Låt köttet vila i 10 minuter, skär upp i skivor.
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs dem gyllenbruna i en kastrull med olivolja. Låt svalna. Mixa samman med crème fraiche, kycklingfond, citronsaft och timjan. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök