Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtfylld fläskfilé med rostad vitlökssås

Fylld fläskfilé är härlig festmat som kan serveras såväl varm som ljummen eller kall på ett buffébord.

Örtfylld fläskfilé med rostad vitlökssåsÖrtfylld fläskfilé med rostad vitlökssåsÖrtfylld fläskfilé med rostad vitlökssås
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600 gfläskfilé- cirka
  • salt- svartpeppar

Fyllning:

  • 1 mskbasilika
  • 1 mskpersilja
  • 1 msktimjan
  • 2soltorkade tomater
  • 0,5citron- zestat skal

Sås:

  • 4vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 mskkycklingfond
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 tsktimjan- färsk
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Putsa bort hinnor på filén. Snitta en skåra i mitten längs med filén, men inte ända igenom.

  2. Skär ut åt sidorna, så att filén blir plattare. Salta och peppra.

  3. Lägg blad av basilika,­ persilja,­ timjan och soltorkade­ tomater i en mixerskål.­ Mixa med zestat citronskal till en finfördelad blandning. Bred ut fyllningen över köttet.

  4. Rulla samman filén så att den blir hel igen och fäst med tandpetare eller köttstickor­.

  5. Bryn filén i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i nedre delen av ugnen i 175 grader tills köttets kärntemperatur­ är 65 grader. Låt köttet vila i 10 minuter, skär upp i skivor.

  6. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs dem gyllenbruna i en kastrull med olivolja. Låt svalna. Mixa samman med crème fraiche, kycklingfond, citronsaft och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök