Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtfilé med bacon


Fläskfilé smaksatt med vitlök, rosmarin och citron.

Örtfilé med bacon

Örtfilé med bacon

Örtfilé med bacon

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1fläskfilé- cirka 500 g
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskrosmarin- hackad färsk
  • 1citron- rivet skal
  • 1 pktbacon- 140 g
  • smör- till stekning

Mos:

  • 4 storapotatisar
  • mjölk- + smör
  • 50 gbabyspenat

Gör så här

  1. Mos: Skala och dela varje potatis i fyra bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, slå av vattnet, mosa potatisen och rör ner smör och mjölk till önskas konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd spenaten i det heta moset.

  2. Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut köttet med handen till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda köttet med salt och peppar.

  3. Blanda vitlök, rosmarin och citronskal. Fördela örtblandningen på köttskivorna och vik/rulla ihop.

  4. Dela baconskivorna på längden. Vira en baconbit runt varje rulad.

  5. Bryn ruladerna runtom i smör, börja med skarven nedåt. Sänk värmen och efterstek tills köttet är genomstekt. Håll varmt under lock i stekpannan. Servera med spenatmoset.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök