Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fläskfilé smaksatt med vitlök, rosmarin och citron.
Mos: Skala och dela varje potatis i fyra bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, slå av vattnet, mosa potatisen och rör ner smör och mjölk till önskas konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd spenaten i det heta moset.
Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut köttet med handen till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda köttet med salt och peppar.
Blanda vitlök, rosmarin och citronskal. Fördela örtblandningen på köttskivorna och vik/rulla ihop.
Dela baconskivorna på längden. Vira en baconbit runt varje rulad.
Bryn ruladerna runtom i smör, börja med skarven nedåt. Sänk värmen och efterstek tills köttet är genomstekt. Håll varmt under lock i stekpannan. Servera med spenatmoset.
Recept från Mitt kök