Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här möts smaken av färska örter och citron med den goda sältan som bacon ger. Ett gott potatismos med getost och spenat passar bra till.
Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut köttet med handen eller en kastrull till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda köttet med salt och peppar.
Blanda vitlök, rosmarin och citronskal. Fördela örtblandningen på köttskivorna och vik/rulla ihop.
Dela baconskivorna på längden. Vira en baconbit runt varje rulad.
Bryn ruladerna runt om i smör, börja med skarven nedåt. Sänk värmen och efterstek tills köttet är genomstekt.Potatismos: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar. Fräs 250 g spenat i smör tills den precis sjunker ihop. Vänd ner spenat och smulad ost i moset.
Recept från Mitt kök