Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtbröd

Lättbakade små frallor med smak av örter, de är också goda till en bit stark ost.

Örtbröd
Örtbröd
Örtbröd
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 4 dlmjölk
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dlörter- hackade (tex provensalsk blandning från frysdisk)
  • 1,5 tsksalt
  • 12 dlsiktat dinkelmjöl- ca
  • sesamfrö
  • 1ägg- till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i bunken. Värm mjölk och olja fingervarmt och häll degvätskan över jästen. Rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt örter, salt och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg.

  3. Forma till 24 bullar. Låt jäsa under duk cirka 30-40 minuter.

  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda på 225 grader i cirka 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök