Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtbröd i långpanna

Örtigt bröd som är gott att äta nybakat till en god soppa.

Örtbröd i långpanna
Örtbröd i långpanna
Örtbröd i långpanna

Ingredienser

  • 25 gjäst- 1/2 paket
  • 2 dlvatten- ljummet
  • 2 mskmjölk
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 5 dlvetemjöl- special, + 2 msk till utbakning
  • 1 dlörter- hackade, färska, basilika, timjan och rosmarin

Garnering

  • 3 mskolivolja
  • 1rödlökar- med blast
  • 1 tskgourmetsalt
  • rosmarin- några kvistar
  • kvistartimjan- några kvistar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, mjölk, olivolja, salt och honung. Rör ut blandningen. Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt. Tillsätt kryddorna. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

  2. Kavla ut en platta ca 25x30 cm, lite mindre än långpannan. Lägg degplattan på bakplåtspapper i långpannan. Tryck några hål i degen med tummen. Pensla degen med olivolja. Ansa och skiva löken. Fördela skivorna över brödet. Salta och strö på rosmarin- och timjankvistar. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär i bitar och servera.

Vad tyckte du om receptet?