Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtbakad laxfilé

Örtbakad laxfilé
Örtbakad laxfilé
Örtbakad laxfilé
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1,5 kglaxfilé- färsk,i bit
  • salt- peppar
  • 1 dlörter- hackade,som dill, persilja, gräslök, dragon, timjan, basilika, körvel
  • 2 msksmör- smält

Spenat- och dilltimbaler

  • 200 gbladspenat
  • 1 litenschalottenlök
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 tskdragon- hackad
  • 3 storaägg
  • 1,5 dlgrädde- eller crème fraiche
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Gör timbalerna först. Tina spenaten om den är fryst eller förväll den färska. Krama ur vattnet och hacka spenaten. Skala och hacka löken. Blanda spenat, lök, dill, dragon, ägg och grädde i en bunke. Salta och peppra. Lägg i smorda små pastejformar och grädda i vattenbad, 175 grader, 20-25 minuter. Låt kallna. Stjälp upp på rucolabädd.

  2. Lägg laxfilén på ett smort ugnssäkert fat eller långpanna. Salta och peppra. Strö över hackade blandade örter och pensla över smöret. Ugnsbaka i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 30 minuter.

  3. Servera med örtsås, spenat- och dill­timbaler, kokt smörslungad potatis och fänkåls- och äppelsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök