Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtbakad lax


Den ugnsbakade laxen kan serveras antingen nylagad eller avsvalnad.

Örtbakad lax
Örtbakad lax
Örtbakad lax

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1,5 kglaxfilé- med skinn
  • 0,5 dlolivolja
  • 1citron- skal och saft
  • 2 dlparmesan- finriven
  • 1 dldill- hackad
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 mskhonung- flytande
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Blanda olja, citronskal och saft, ost, örter, salt och honung och bred över laxen. Krydda med peppar.

  2. Baka fisken i ugn, 150 grader, cirka 30 minuter. Kontrollera mitt i laxen att den är klar.

  3. Servera nylagad eller avsvalnad. Garnera med citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök