Recept: Jordärtskockssoppa
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rostad jordärtskocka i tunna skivor med en ört- och parmesanbakad lax passar som lite lyxigare rätt mitt i vardagen. Vill du ha variation? Byta ut hälften
av jordärtskockorna mot potatis.
Värm ugnen till 225 grader, gärna grillfunktion. Skala jordärtskockorna och lägg dem i kallt vatten med lite citron. Annars missfärgas de lätt. Skär skockorna i tunna skivor och lägg dem i en stor ugnsform. Tillsätt olivolja, salt, grovmalen svartpeppar och vänd runt skockorna. Ställ in formen mitt i ugnen och låt rosta i cirka 15 minuter.
Blanda örter, parmesan och svartpeppar till en slät massa. Skär laxen i fyra portionsbitar, salta och peppra dem runt om.
Ta ut ugnsformen ur ugnen och lägg laxbitarna ovanpå skockorna. Bred parmesan- och örtblandningen över laxen och ställ in formen i ugnen igen. Stek i ytterligare 15–20 minuter tills laxen är färdiglagad och skockorna är mjuka och börjar få fin färg.
salt och grovmalen svartpeppar.
Servera laxen och jordärtskockorna med dressingen och gärna ärtskott vid sidan av.
Recept: Jordärtskockssoppa
Recept från Mitt kök