Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I påsktid passar det utmärkt att byta ut rostbiff med potatissallad mot påsklamm med vårgrön primörsallad. Laga och njut!
Primörsallad: Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och halvera de som är större. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och flingsalt. Rosta potatisen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kallna.
Bryt av den nedre grova delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Spola sparrisen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sparrisen i bitar.
Dressing: Repa bladen från basilikan. Skala och pressa vitlöken. Mixa basilika, vitlök, äggulor, senap och citron med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vattnet och krydda med salt och peppar.
Örttäcke: Skala och pressa vitlöksklyftorna. Blanda med övriga ingredienser.
Sänk ugnsvärmen till 200°. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Stick i en köttermometer i köttets tjockaste del. Fördela örttäcket över köttet och tryck till försiktigt. Lägg tomaterna vid sidan om.
Tillaga köttet mitt i ugnen tills termometern visar 57 grader för rosa kött, beräkna cirka 20 minuter. Låt köttet vila i 5–10 minuter under aluminiumfolie innan det skärs i tunna skivor.
Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och skär äpplet i tunna strimlor. Blanda potatisen med dressingen. Vänd ner salladslök, äpple, bönor, spenat och ost.
Servera köttet med tomater och den krämiga primörsalladen.