Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtbakad kyckling med dijonsås

Örtbakad kyckling med dijonsås
Örtbakad kyckling med dijonsås
Örtbakad kyckling med dijonsås
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 900 gkycklingfilé
  • 0,5 dltimjan- repad, färsk
  • 1 stcitron- finrivet skal
  • salt
  • svartpeppar

Dijonsås

  • 1 stschalottenlök
  • 2 msksmör och rapsolja
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond
  • 2 dlgrädde
  • 2 dlvitt vin
  • 1,5 mskdijonsenap

Gör så här

  1. Hacka timjan fint och blanda med citronskal, salt och peppar. Gnid in kycklingen med blandningen och tillaga i ugn i 200 grader, 20 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

  2. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i smör&rapsolja. Strö över mjöl, rör runt och späd med vatten, fond och grädde.

  3. Koka i 5 minuter. Tillsätt vin och senap och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera kycklingen med rostad potatis blandad med persilja och pimientofyllda oliver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök