Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna stek marineras i örter, och serveras med fördel till fräscha färskpotatisar.
Sätt ugnen på 150 grader.
Gnid in steken med salt och peppar. Bryn köttet runtom i smöret. Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen av steken.
Sätt steken i ugnen på nedersta falsen. När köttermometern visar 60 grader är steken rosa inuti.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i skalad delad lök, delad vitlöksklyfta, pepparkorn, färska kryddor och persilja.
Koka lagen cirka 3 minuter, ta av värmen och låt kallna.
Lägg köttet i en bunke. Häll över lag och låt köttet svalna. Täck över och låt stå kallt i 3 timmar. Ta upp och förvara övertäckt utan lag.
Smaka av crème fraiche med rosépeppar. Skär köttet i tunna skivor. Servera med potatissallad och jordgubbar.
Recept från Mitt kök