Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtagårdsknyten

Örtagårdsknyten
Örtagårdsknyten
Örtagårdsknyten

Ingredienser

  • 300 gskinka- varmrökt
  • 2purjolökar
  • 1 msksmör
  • 1,5 dlörter- hackade, t ex persilja, timjan, mejram o
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2vitlök- klyftor, pressade
  • 1ägg- + 1
  • 2smördeg- 2 förpackningar, på rulle

Tillbehör

  • sallad- blandad med färska örter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Strimla skinkan, skölj och strimla purjolökarna. Hetta upp smör i en kastrull och låt purjolöken smälta tills den är mjuk utan att ta färg, ca 10 min. Låt svalna.

  2. Krama ur purjolöken så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda purjolök, skinka, hackade örter, salt, peppar, pressad vitlök och 1 ägg.

  3. Rulla ut smördegarna och dela var och en i 6 kvadrater, ca 15x15 cm. Fördela fyllningen på mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop kanterna och nyp till.

  4. Lägg knyten på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min eller tills de fått färg. Servera med en blandad sallad, gärna med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?