Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ört- och senapsgravad strömming. Strömmingen behöver dra 8 timmar i lagen innan den blandas i såsen med färska örter.
Dra bort skinnet från strömmingen. Blanda vatten, ättika, socker och salt och rör tills socker och salt har löst sig. Häll lagen över strömmingen och låt den stå kallt ca 8 timmar tills filéerna är vita och fasta i köttet.
Sås: Lägg skalad vitlök, socker, timjan och dragon i en mortel och stöt ihop till en kryddpasta. Vispa ihop majonnäs, gräddfil, senap och citronsaft. Tillsätt kryddpasta, dill och persilja. Krydda med salt och peppar.
Häll av lagen från strömmingen och låt den rinna av ordentligt. Blanda strömmingen med såsen. Servera med knäckebröd och finhackad rödlök.