Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ört-flatbreads med taleggio, fikon och pistaschnötter är ett knaprigt bröd toppat med ost och fikon. Njut av den grillade maten medan grillen fixar ostdesserten.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt olja, örtkryddor, honung, salt och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Topping: Skär osten i skivor och fikonen i fyra klyftor vardera.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 10 x 25 cm. Lägg på ost och fikon, strö över nötter. Lägg bröden på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen fram till gräddning.
Se till att grillen håller 225–250° och lägg i en baksten. Lägg två bröd i taget på grillplåten och lägg den på den varma bakstenen. Lägg på grillens lock och grädda bröden ca 15 min. Skär upp dem i sneda bitar och servera.