Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Orientaliska lammfärsbullar

Små lammfärsbiffar med spännande kryddor i tomatsås. Servera med den vackra pärlcouscousen.

Orientaliska lammfärsbullar
Orientaliska lammfärsbullar
Orientaliska lammfärsbullar
Orientaliska lammfärsbullar Foto: Magnus Skoglöf

Orientaliska lammfärsbullar

  • 500 glammfärs
  • 1ägg
  • 2 mskvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 12 mskkanel- mald
  • 12 tskspiskummin- mald
  • 1 msksmör
  • 1 förppasserade tomater- (400 g)
  • 1 dlvatten
  • 1 mskkonc kalvfond

Tillbehör

  • 3 dlpärlcouscous
  • 1 krukapersilja
  • 100 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Finhacka persiljan och rör ner i den färdiga couscousen

  2. Blanda ihop färs, ägg, vatten, salt och kryddor till en slät smet. Forma till ca 12 bollar.

  3. Stek bollarna runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt de passerade tomaterna, vatten och fond och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra under lock ca 10 min.

  4. Servera de orientaliska lammfärsbullarna med couscous och sallad.

  5. Tips: Red såsen med majsstärkelse om du vill ha den lite tjockare. Skär gärna lök, squash och färska tomater och blanda ner i såsen så blir den matigare.

Vad tyckte du om receptet?