Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kakan är en variant på den franska financierkakan, saftig och rik med fin mandelsmak.
Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en 21–24 cm kakform.
Mixa mandelspånen med florsocker.
Blanda ner mjöl, salt, kardemumma, apelsinskal och smör.
Vispa vitorna till hårt skum och blanda först hälften av skummet med den rätt fasta smeten. Vänd därefter ner resten av skummet med stora tag så att luftigheten behålls i smeten.
Lägg den i formen, torka persikorna och placera dem i smeten med kupan ner.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35–45 minuter. Tiden beror på vilken form du valt, känn med sticka när kakan är torr även i mitten.