Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Orientalisk basmatipilaff 
med halloumi

Orientaliska smaker med kardemumma, saffran och harissa ger pilaffen en värmande känsla. Granatäpple, nötter, mynta, katrinplommon och stekt halloumi är härliga smaker som passar bra till, precis som en kryddig ­yoghurtdipp.

Orientalisk basmatipilaff 
med halloumiOrientalisk basmatipilaff 
med halloumiOrientalisk basmatipilaff 
med halloumi
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1granatäpple
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 5 dlvatten
  • 0,5 gsaffran
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskharissa
  • 1 tskkardemummakärnor- nystötta
  • 2,5 dlbasmatiris
  • 1 burkkikärter- 400 g
  • 150 gkatrinplommon
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlpistaschnötter- grovhackade
  • 1 dlmynta- hackad
  • flingsalt
  • 300 ghalloumi- cirka
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 krmspiskummin- mald
  • flingsalt

Gör så här

  1. Börja med att blanda ingredienserna till ­yoghurtsåsen.

  2. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Plocka bort de vita hinnorna.

  3. Koka upp buljong, saffran, vitlök, harissa och kardemumma. Tillsätt riset och koka under lock enligt förpackningen.

  4. Blanda i sköljda kikärter och delade katrinplommon när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Låt riset ånga av.

  5. Blanda i olivolja, nötter och mynta. Smaka av med salt. Lägg upp och strö över granat­äppelkärnor.

  6. Skär halloumin i skivor och stek i olivolja. Servera riset med nystekt halloumi och ­yoghurtsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök