Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Orientaliska smaker med kardemumma, saffran och harissa ger pilaffen en värmande känsla. Granatäpple, nötter, mynta, katrinplommon och stekt halloumi är härliga smaker som passar bra till, precis som en kryddig yoghurtdipp.
Börja med att blanda ingredienserna till yoghurtsåsen.
Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Plocka bort de vita hinnorna.
Koka upp buljong, saffran, vitlök, harissa och kardemumma. Tillsätt riset och koka under lock enligt förpackningen.
Blanda i sköljda kikärter och delade katrinplommon när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Låt riset ånga av.
Blanda i olivolja, nötter och mynta. Smaka av med salt. Lägg upp och strö över granatäppelkärnor.
Skär halloumin i skivor och stek i olivolja. Servera riset med nystekt halloumi och yoghurtsås.
Recept från Mitt kök