Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Oreokladdkaka - kladdkaka med oreocookies

Recept på kladdkaka med oreocookies. Oreokakor bakas av mörk choklad och har en krämig fyllning. Kakorna började bakas i New York 1912. De finns i mängd olika sorter och i detta recept har vi använt oss av minivarianten.

Oreokladdkaka - kladdkaka med oreocookies
Oreokladdkaka - kladdkaka med oreocookies
Oreokladdkaka - kladdkaka med oreocookies
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- (70 %)
  • 150 gsmör
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 förporeo-kakor- mini, (110 g)

Tillbehör

  • vispgrädde- lättvispad
  • bär- t ex hallon och björnbär

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  3. Rör ihop ägg och socker, vispa inte. Tillsätt chokladsmör, vaniljsocker och salt. Blanda i mjölet och rör ihop till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Stick i oreokakorna.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

  6. Servera kakan med lättvispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj