Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oreocheesecake med blandade bär är enkel att göra då ingen ugn behövs. Kakan har en härligt fluffig och krämig konsistens med tydlig choklad- och oreosmak.
Mixa kakorna till ett jämnt smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kaksmulorna.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Fördela kaksmulet jämnt över bottnen och tryck till. Ställ formen i kylen.
Fyllning: Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt i mikron. Vispa grädden fast men inte hårt.
Vispa färskost och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och blanda hastigt ihop. Vänd i grädden.
Bred ut blandningen över kakbottnen. Ställ i kylen ca 6 timmar, gärna över natten.
Ganache: Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen under omrörning tills den smält. Låt chokladen svalna till smidig konsistens.
Häll ganachen på mitten av kakan och bred ut med en sköljd palett så att ytan täcks. Låt gärna chokladen rinna ut lätt över sidorna.
Garnera med minioreokakor och bär.