Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Orecchiette med rucolapesto och bakad ricotta

Orecchiette med rucolapesto och bakad ricotta är en vegetarisk pastarätt. Ricotta i ugnen får en härligt krämig konsistens och passar perfekt till pasta.

Orecchiette med rucolapesto och bakad ricottaOrecchiette med rucolapesto och bakad ricottaOrecchiette med rucolapesto och bakad ricotta
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 gricottaost
  • 2vitlöksklyftor
  • 100 gkronärtskocksklyftor- marinerade
  • 2 mskkapris- små
  • 1aubergine
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 gorecchiettepasta

Pesto

  • 0,5 dlpinjenötter
  • 50 grucola
  • 50 gpecorino- eller parmesanost
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 tskflingsalt

Garnering

  • 20 grucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp ricottaosten på en plåt med bakplåtspapper. Krossa vitlöksklyftorna med skal på och lägg dem bredvid. Häll av spadet från kronärtskockor och kapris och lägg på plåten. Skär auberginen i små tärningar och lägg bredvid. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna.

  3. Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått fin färg. Låt svalna. Ta bort skalet från de ugnsbakade vitlöksklyftorna. Lägg vitlöken i en mixerskål och tillsätt pinjenötter, rucola, ost, olja, vatten och flingsalt. Mixa slätt med mixerstav.

  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda pastan med pesto och ugnsbakade grönsaker. Skär ricottan i bitar och strö den över. Garnera med rucola.

Vad tyckte du om receptet?