Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Orecchiette med rucolapesto och bakad ricotta är en vegetarisk pastarätt. Ricotta i ugnen får en härligt krämig konsistens och passar perfekt till pasta.
Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp ricottaosten på en plåt med bakplåtspapper. Krossa vitlöksklyftorna med skal på och lägg dem bredvid. Häll av spadet från kronärtskockor och kapris och lägg på plåten. Skär auberginen i små tärningar och lägg bredvid. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna.
Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått fin färg. Låt svalna. Ta bort skalet från de ugnsbakade vitlöksklyftorna. Lägg vitlöken i en mixerskål och tillsätt pinjenötter, rucola, ost, olja, vatten och flingsalt. Mixa slätt med mixerstav.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda pastan med pesto och ugnsbakade grönsaker. Skär ricottan i bitar och strö den över. Garnera med rucola.