Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Orecchiette med kallrörd tomat- och pestosås

Orecchiette med kallrörd tomat- och pestosås
Orecchiette med kallrörd tomat- och pestosås
Orecchiette med kallrörd tomat- och pestosås
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1 askcocktailtomater- ca 200 g
  • salt- peppar
  • örtblad- plockade från en kvist dragon, basilika eller oregano
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad
  • 2 mskolivolja
  • 4 portpastasnäckor- till exempel orecchiette
  • 1,5 dlpesto- se recept på sidan XX

Till garnering

  • 100 gfetaost
  • skal- finstrimlat av 1 vältvättade citron
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Dela tomaterna. Salta och peppra. Blanda tomaterna med örtblad, citronsaft och olivolja. Låt marinera cirka 10 minuter.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll pastan i en varm skål och blanda den med peston. Vänd ner tomaterna med marinaden.

  3. Toppa med smulad fetaost och citronskal. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök