Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Öppna knyten med ädelostfyllning

Vårrulledeg finns säkrast i asiatiska butiker. Fillodeg hittar du i butiker med medelhavsprodukter samt i större Konsumbutiker.

Öppna knyten med ädelostfyllning
Öppna knyten med ädelostfyllning
Öppna knyten med ädelostfyllning

Ingredienser

  • 12vårrulledeg- plattor, spring roll pastry
  • 24filodeg- plattor, 10x10
  • 2 msksmör- smält
  • 125 gädelost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2äggulor

Tillbehör

  • körsbär- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Placera en platta vårrulledeg eller dubbla lager fillodeg i 12 engångsbakformar, ca 6 cm diameter, av papper eller folie. Pensla med smält smör runt kanterna.

  2. Dela ädelosten i mindre bitar. Kör den tillsammans med crème fraiche och äggulor i matberedare, eller rör för hand till en jämn smet. Fördela ostfyllningen i formarna.

  3. Grädda knytena i mitten av ugnen ca 10 minuter. Servera tillsammans med färska körsbär.

Vad tyckte du om receptet?