Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Öppen omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddar

Recept på omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddarost. Omelett är superenkelt att variera och bra när du vill använda rester som finns i kylen.

Öppen omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddarÖppen omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddarÖppen omelett med vitlöksstekta champinjoner och cheddar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gchampinjoner
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1 krmsalt- + 2 krm
  • 4ägg
  • 3 mskvatten
  • 1 dlcheddarost- riven
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • mangoldskott
  • gräslök

Gör så här

  1. Ansa och skiva svampen. Stek den i 1 msk smör tillsammans med pressad vitlök. Krydda med 1 krm salt. Ta upp svampen på ett fat.

  2. Vispa samman äggen med vatten och 2 krm salt. Smält 1 msk smör i stekpannan. Sänk värmen till låg eller medelvärme. Häll ner omelettsmeten och lyft med gaffel så att smeten rinner ner och stelnar. Strö över champinjoner, ost, mangoldskott och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?