Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lasagne med wokade grönsaker och vitlökskräm.
Pastadeg: Blanda mjölsorterna på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Tillsätt olja och knäckta ägg. Rör ihop med fingrarna i cirkelrörelser och mata in mjölet till en pastadeg. Eventuellt behövs några droppar vatten. Eller blanda degen i matberedare. Knåda ihop degen och lägg i en plastpåse i kylen, cirka 1 timme.
Skölj och ansa grönsakerna. Skär zucchinin och champinjoner i skivor. Skär sockerärterna i sneda bitar och dela tomaterna. Woka grönsakerna i en stekpanna med olja en kort stund. Salta och peppra.
Citron- och vitlökskräm: Blanda ricotta med olivolja, rivet citronskal och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Dela pastadegen och kör genom pastamaskinens valsar. Vik ihop och valsa fler gånger på största mellanrum. När degen är smidig, gör den tunnare. Skär fyra längder 25–30 centimeter långa. Koka dem i rikligt med saltat vatten, cirka 2 minuter. Låt dem rinna av.
Vik en ficka av varje pastaplatta och lägg på tallrikar. Fyll fickorna med wokade grönsaker, klickar av citron- och vitlökskrämen och basilikablad.
Garnera med riven parmesan och nymald svartpeppar.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök