Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Öppen lasagne med wokade grönsaker och citron- och vitlökskräm

Recept på lasagne med wokade grönsaker och vitlökskräm.

Öppen lasagne med wokade grönsaker och citron- och vitlökskrämÖppen lasagne med wokade grönsaker och citron- och vitlökskrämÖppen lasagne med wokade grönsaker och citron- och vitlökskräm
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pastadeg

    • 100 gvetemjöl
    • 100 gdurumvetemjöl-
    • 2 stägg
    • 0,5 tsksalt
    • 1 tskolivolja

    Grönsaker

    • 1grön zucchini
    • 100 gchampinjoner
    • 50 gsockerärter
    • 200 gromanticatomater-
    • 2 mskolivolja
    • salt- peppar
    • 1 krukabasilika- färsk

    Citron- och vitlökskräm

    • 250 gricotta
    • 2 mskolivolja
    • 1citron- rivet skal (väl tvättad)
    • 2vitlöksklyftor
    • flingsalt- peppar

    Till garnering

    • parmesan- riven
    • svartpeppar

    Gör så här

    1. Pastadeg: Blanda mjölsorterna på arbetsbänken och gör en grop i mitten. Tillsätt olja och knäckta ägg. Rör ihop med fingrarna i cirkelrörelser och mata in mjölet till en pastadeg. Eventuellt behövs några droppar vatten. Eller blanda degen i matberedare. Knåda ihop degen och lägg i en plastpåse i kylen, cirka 1 timme.

    2. Skölj och ansa grönsakerna. Skär zucchinin och champinjoner i skivor. Skär sockerärterna i sneda bitar och dela tomaterna. Woka grönsakerna i en stekpanna med olja en kort stund. Salta och peppra.

    3. Citron- och vitlökskräm: Blanda ricotta med olivolja, rivet citronskal och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.

    4. Dela pastadegen och kör genom pastamaskinens valsar. Vik ihop och valsa fler gånger på största mellanrum. När degen är smidig, gör den tunnare. Skär fyra längder 25–30 centimeter långa. Koka dem i rikligt med saltat vatten, cirka 2 minuter. Låt dem rinna av.

    5. Vik en ficka av varje pastaplatta och lägg på tallrikar. Fyll fickorna med wokade grönsaker, klickar av citron- och vitlökskrämen och basilikablad.

    6. Garnera med riven parmesan och nymald svartpeppar.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

    Recept från Mitt kök