Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Öppen lasagne med fänkål och röd pesto

En supergod lasagne i ny tappning. Dessutom är den en fröjd för ögonen med mycket grönt.

Öppen lasagne med fänkål och röd pesto
Öppen lasagne med fänkål och röd pesto
Öppen lasagne med fänkål och röd pesto
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd
  • 3vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 200 gbabyspenat- cirka
  • salt
  • 6lasagneplattor- färska ,cirka 300 g
  • 3 dlparmesan- cirka grovriven
  • 1 burkricotta- 250 g
  • 2 dlröd pesto
  • 4 mskpinjenötter- rostade
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Dela fänkålen på längden. Skär bort rotstocken och skiva den ganska tunt. Hacka vitlöken. Mjukstek fänkålen i olivolja.

  2. Tillsätt chili, vitlök och spenat. Fräs några minuter tills spenaten sjunker ihop. Krydda med salt.

  3. Dela lasagneplattorna på mitten. Koka dem, några i taget, cirka 3 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Varmhåll eventuellt lasagneplattorna under tiden resten kokar.

  4. Varva lasagneplattorna med spenatfräs, parmesanost, klickar av ricotta och pesto. Avsluta med en lasagneplatta, spenatfräs, parmesanost och pinjenötter. Ringla på lite olivolja och mal över peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök