Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Öppen kantarellomelett med timjan & brännvinsost

Höstdoftande omelett med timjan och stark ost som extra smaksättare. Det går lika bra att använda trattkantarell.

Öppen kantarellomelett med timjan & brännvinsost
Öppen kantarellomelett med timjan & brännvinsost
Öppen kantarellomelett med timjan & brännvinsost
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gkantareller
  • 0,5lök- gul eller röd
  • timjan- färsk
  • 3ägg
  • 2 mskmjölk- eller vatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 40 gbrännvinsost- riven, lagrad eller whiskycheddar
  • smör- till stekning färsk oregano

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller på mitten.

  2. Hacka löken eller strimla fint. Stek löken, lägg i kantarellerna och stek tillsammans.

  3. Klipp timjan över och salta och peppra.

  4. Vispa ihop äggen, mjölken eller vattnet, salt och peppar. Smält smör i stekpannan och häll i smeten, rör om med en gaffel och strö över osten, kantarellerna, timjan och oregano.

  5. Stek på medelvärme tills omeletten stelnar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök