Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

One pot rice med majs och paprika - taco-style

Recept på one pot rice-taco style. Ett kryddigt ris med tex mex-smak som kan bli en ny variant till tacofredagen. Toppa riset med stekt färs, nöt– eller vegofärs, och servera med nachips, gräddfil och salsa.

One pot rice med majs och paprika - taco-styleOne pot rice med majs och paprika - taco-styleOne pot rice med majs och paprika - taco-style
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 3 dlbasmatiris
  • 2röda paprikor
  • 1 knippasalladslök
  • 1 burkmajs- (300 g)
  • 7 dlvatten
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskoregano
  • 1 tskkoriander- mald
  • 0,5 tsktabasco
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • gräddfil
  • tabasco- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Låt majsen rinna av.

  2. Blanda riset med paprika, salladslök och majs i en smord ugnssäker form.

  3. Koka upp vattnet med buljongtärningar, kryddor, tabasco och salt. Häll buljongen över riset.

  4. Ställ formen i ugnen och tillaga i ca 35 min tills riset är färdigkokt. Rör om 2–3 gånger under tillagningstiden.

  5. Repa bladen från koriandern och strö dem över riset tillsammans med den sparade salladslöken. Servera riset med gräddfil och eventuellt extra tabasco som en ensamrätt med sallad eller till exempel till grillat kött eller lax.

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda allt i ett-rätter hittar du här: