Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

One pot pasta med salsiccia, svamp och röd pesto

Recept på one pot pasta med svamp, salsiccia och röd pesto. Enkelt och bekvämt med en form där pasta, tillbehör och sås blir helt klart i ugnen i stället.

One pot pasta med salsiccia, svamp och röd pesto
One pot pasta med salsiccia, svamp och röd pesto
One pot pasta med salsiccia, svamp och röd pesto
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gsalsicciafärs- med fänkålsmak eller korvar
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 stängerstjälkselleri
  • 300 gsvamp- till exempel kastanjechampinjoner
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 3 dlpasta- mindre, till exempel risoni
  • 1 lvatten- + 2 msk kycklingfond
  • 1 förpmozzarellakulor- 150 g
  • 3 mskröd pesto

GARNERING

  • 1citron- vältvättad (helst eko), rivet skal
  • 70 grucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Snitta eventuellt och ta bort skinnet från korven. Rulla små bollar av färsen med vattensköljda händer.

  3. Skala och finhacka lök, vitlök och selleri. Ansa och skär svampen i bitar.

  4. Lägg lökhack, svamp och bollar i en ugnsform med höga kanter. Ringla över olja, 2 msk pesto, salt och peppar. Blanda om.

  5. Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

  6. Ta ut formen. Rör i pasta, 1 liter vatten och fond. Täck med folie och tillaga i mitten av ugnen tills pastan precis blivit mjuk och vätskan kokat in, i 10–15 minuter. Rör om någon gång under tillagningen.

  7. Ta ut formen, klicka över lite pesto och fördela mozzarellan över. Tillaga vidare utan folie i 3–5 minuter tills mozzarellan smälter.

  8. Finriv skalet av citronen och strö över formen. Garnera med rucola.

Vad tyckte du om receptet?