Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på one pot pasta med svamp, salsiccia och röd pesto. Enkelt och bekvämt med en form där pasta, tillbehör och sås blir helt klart i ugnen i stället.
Sätt ugnen på 250 grader.
Snitta eventuellt och ta bort skinnet från korven. Rulla små bollar av färsen med vattensköljda händer.
Skala och finhacka lök, vitlök och selleri. Ansa och skär svampen i bitar.
Lägg lökhack, svamp och bollar i en ugnsform med höga kanter. Ringla över olja, 2 msk pesto, salt och peppar. Blanda om.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut formen. Rör i pasta, 1 liter vatten och fond. Täck med folie och tillaga i mitten av ugnen tills pastan precis blivit mjuk och vätskan kokat in, i 10–15 minuter. Rör om någon gång under tillagningen.
Ta ut formen, klicka över lite pesto och fördela mozzarellan över. Tillaga vidare utan folie i 3–5 minuter tills mozzarellan smälter.
Finriv skalet av citronen och strö över formen. Garnera med rucola.