Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk one pot-pasta med nötter, russin och bladspenat. Det är praktiskt att bara behöva en gryta för hela middagen, dessutom sparar man energi när bara en spisplatta används. Har du nötter och russin eller annan torkad frukt är det perfekt att strö dem över pastarätten.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en låg, vid panna i ca 3 min. Rör i harissa och låt fräsa med i ca 1 min. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka upp.
Blanda ner pastan och låt koka under lock ca dubbelt så lång tid som förpackningens anvisning. Rör om då och då och späd med mer vatten om det ser ut att bli torrt.
Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärter och spenat i pannan när pastan nästan är färdig och låt dem koka med i 2–3 min. Krydda med salt och peppar.
Strö russin och nötter över pastan och servera genast.