Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mycket enkel rätt där bara en gryta används. 300 g köttfärs räcker till 4 personer om man drygar ut med champinjoner och lök.
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek färsen i 1 msk olja i en gryta tills den är smulig och har fått fin färg. Tillsätt svamp och lök och låt steka med 2–3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
Häll krossade tomater, grädde och 3 dl vatten i grytan. Smula i buljongtärningarna. Blanda i pastan och låt koka under lock ca 18 min. Rör då och då så att inte pastan fastnar i botten.
Hacka hälften av oreganon och blanda ner i grytan. Garnera grytan med resterande oregano och servera med extra peppar.