Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelettsufflé med apelsinströssel

Vispas ihop på ett par minuter och tillagas precis före servering.

Omelettsufflé med apelsinströsselOmelettsufflé med apelsinströsselOmelettsufflé med apelsinströssel

Ingredienser

  • 1apelsin- finrivet skal
  • 2 mskströsocker- (+ 2 msk)
  • 3ägg
  • 3 msklikör- (Grand Marnier eller Cointreau)
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • glass

Gör så här

  1. Tvätta apelsinen i ljummet vatten. Riv av det yttersta skalet på apelsinen och blanda det med 2 msk socker.

  2. Dela äggen och vispa samman gulor och likör. Det räcker att vispa tills det är väl blandat.

  3. Vispa äggvitorna tillsammans med resten av sockret till ett hårt skum som sedan blandas med gulorna.

  4. Hetta upp en stor stekpanna tills den är varm men inte het. Lägg smöret i pannan och sänk värmen till 3:an på en 10-gradig skala.

  5. Häll i smeten, lägg på lock men lämna en liten springa så ångan kommer ut.

  6. Grädda omeletten 8–10 min. Kontrolera färgen efter 7 min genom att lyfta försiktigt på kanten med en stekspade. Se också efetr att smeten börjat stelna i mitten.

  7. Lossa omeletten med en stekspade runt om och vik till en halvmåne. Håll ett serveringsfat i vinkel mot stekpannan och stjälp upp.

  8. Strö apelsinsockret över och servera med glass.

Vad tyckte du om receptet?