Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelettrulle, ost och spenat

Omelett. En omelettrulle med ost och spenat. Passar som tapas, snittar och buffémat.

Omelettrulle, ost och spenatOmelettrulle, ost och spenatOmelettrulle, ost och spenat
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 msksmör
  • 6 stägg
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Fyllning

  • 100 glagrad prästost- riven
  • 200 gspenat- hel tinad
  • 1 msksmör
  • 1 stvitlöksklyfta- riven
  • salt
  • peppar
  • socker

Dekoration

  • 50 gkallrökt skinka- tunt skivad
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapper. Vik hörnen, så att det blir en rektangulär form. Lägg den i en passande långpanna.

  2. Vispa lätt ihop ägg och matlagningsgrädde. Salta och peppra. Slå omelettsmeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 15 minuter. Låt omeletten svalna något.

  3. Fräs spenaten med smör och riven vitlök. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

  4. Fördela spenaten över omeletten. Stör över riven prästost och rulla samman omeletten från långsidan. Lägg över på ett smörpapper och förvara i kylen.

  5. Skär upp i 2–3 cm breda bitar. Lägg upp på fat och dekorera med kallrökt skinka och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök