Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Omelett. En omelettrulle med ost och spenat. Passar som tapas, snittar och buffémat.
Smöra ett bakplåtspapper. Vik hörnen, så att det blir en rektangulär form. Lägg den i en passande långpanna.
Vispa lätt ihop ägg och matlagningsgrädde. Salta och peppra. Slå omelettsmeten i formen. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, cirka 15 minuter. Låt omeletten svalna något.
Fräs spenaten med smör och riven vitlök. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Fördela spenaten över omeletten. Stör över riven prästost och rulla samman omeletten från långsidan. Lägg över på ett smörpapper och förvara i kylen.
Skär upp i 2–3 cm breda bitar. Lägg upp på fat och dekorera med kallrökt skinka och timjan.
Recept från Mitt kök