Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelettårta med skinka & pepparrot


Tårtan passar perfekt på en brunch.

Omelettårta med skinka & pepparrot

Omelettårta med skinka & pepparrot

Omelettårta med skinka & pepparrot

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 12ägg
  • 2 dlvatten
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • smör- till stekning
  • 400 gphiladelphia
  • 250 gkesella
  • 300 grökt skinka i bit
  • 4 mskpepparrot- färskriven
  • 2 dlpersilja- hackad
  • flingsalt
  • 50 gbabyspenat- ca

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ingredienserna till omelettsmeten.

  2. Värm smör i en stekpanna, helst teflon. Häll smet i pannan och rör försiktigt om med en trägaffel under tiden omeletten gräddas. Stek fem omeletter och låt dem kallna.

  3. Blanda ost och kesella. Skär skinkan­ i små tärningar. Vänd ner skinka, pepparrot och persilja i ostsmeten.­ Smaka av med salt.

  4. Varva omelett, ostkräm och spenat. Avsluta med ett lager ostkräm och några fina spenatblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök