Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett, sparris och tomatquinoa

Recept på omelett med ost, sparris och tomatquinoa. Vårlig rätt med spännande konsistenser. Snabb och god omelett som mättar bra.

Omelett, sparris och tomatquinoa
Omelett, sparris och tomatquinoa
Omelett, sparris och tomatquinoa
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8ägg
  • 6 dlmjölk
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 400 ggrön sparris
  • 1 tskolivolja- + 2 msk
  • 2 dlquinoa
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 4salladslökar
  • 2 dllagrad ost- gärna svecia riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg, mjölk och 1 tsk salt. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Grädda omeletten 20–25 min tills den stannat och inte är rinnig. Tiden beror på hur vid formen är.

  2. Pensla sparrisen med 1 tsk olja. Grilla eller stek den i en grillpanna ca 8  min.

  3. Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i halvor och blanda med quinoan, 1/2 tsk salt och vinäger.

  4. Skiva salladslöken. Vänd ihop med osten och strö över omeletten. Fortsätt grädda omeletten ca 5 min.  Servera med sparris och quinoa.

Vad tyckte du om receptet?