Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med tonfisk, grillad paprika och oliver

Recept på tonfiskomelett. En matig omelett är en perfekt middag när man kommer hem efter en lång dag på stranden.

Omelett med tonfisk, grillad paprika och oliverOmelett med tonfisk, grillad paprika och oliverOmelett med tonfisk, grillad paprika och oliver
Omelett med tonfisk Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 8ägg
  • 1,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 burkartonfisk i olja- MSC-märkt (à 200 g)
  • 4vitlöksklyftor
  • 4röda paprikor- grillade, från burk
  • 1 dlblandade svarta och gröna oliver- urkärnade
  • 12 krmchiliflakes
  • 1 dlörter- t ex basilika, persilja, timjan

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Låt tonfisken rinna av men spara oljan.

  2. Skala och skiva vitlöken. Strimla paprikan. Halvera oliverna.

  3. Fräs vitlöken i oljan från tonfisken på svag värme i en stor stekpanna tills den mjuknat, i ca 5 min. Blanda i paprika och oliver.

  4. Häll över äggsmeten och stek omeletten på medelhög värme tills den börjar stelna, stick i omeletten så att smeten rinner ner och stelnar.

  5. Lägg tonfisken på omeletten och strö på chiliflakes. Toppa med örter och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?