Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Omelett är enkelt att göra. Här är ett grundrecept på en riktigt god omelett där du bara behöver vatten, ägg, salt och peppar. Det härliga med en klassisk omelett är att om du vill ha den lite mer matig går den att variera i all oändlighet och funkar därför lika bra till frukost som till lunch och middag. Addera bara goda tillbehör som svamp, ost, lök, skinka, spenat eller något annat gott.
Omelett går det också snabbt att göra, mindre än 10 minuter. Vill du ha den extra krämig kan du byta ut vattnet mot till exempel mjölk.
Det här är ett recept där vi använder stekpanna, men det går också bra att göra omelett i ugn.
Media laddas
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör och låt fräsa en liten stund. Häll sedan ner din äggsmet i stekpannan och krydda med salt och peppar (vill du så kan du också tillsätta skinka, ost, lök, tomat, spenat eller något annat som du gillar).
Stek på medelvärme. Men skaka gärna pannan lite lätt någon gång, så att lös smet rinner ner. När omeletten har släppt i kanterna men fortfarande är lite krämig på ytan är den klar. Vik den dubbel och servera på en tallrik! Mums!
Recept från Mitt kök