Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Omelett med rödbetor och smulad getost

Det finns små stekpannor som passar perfekt för portionsomeletter.

Omelett med rödbetor och smulad getost
Omelett med rödbetor och smulad getost
Omelett med rödbetor och smulad getost
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4ägg
  • 2 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Fyllning

  • 2rödbetor- inlagda
  • 1äpple
  • 2 krmspiskummin
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 ggetost- smulad

Tillbehör

  • sallad
  • 40 gbröd- /portion per portion

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Stek omeletten i smör i stekpannan, stick lite i omeletten med en gaffel så att smeten rinner ner. Stek tills ytan börjar stelna.

  2. Skär rödbetor och äpple i små tärningar och blanda med honung, spiskummin, salt och peppar.

  3. Lägg rödbetsblandningen på omeletten och smula över getost. Servera med bröd och sallad.

Vad tyckte du om receptet?